Alpinismin tulevaisuuden tyyli

Vuonna 2021 kirjoitin erilaisista vuorikiipeilytyyleistä: Vuorikiipeilyn kultainen aikakausi on ollut huiputettaessa vuoria ensimmäistä kertaa, nyt on vuorikiipeily erilaisilla vuorikiipeilytyyleillä ja vuorikiipeilyn nopeusennätykset ovat tulossa. Vuorikiipeilyn kultaisen aikakauden (Euroopassa 1800-luku) tavoitteena oli kiivetä vuoren huipulle ensimmäisenä, kuten Edmund Hillary ja Norgay Tenzing tekivät Mount Everestillä. Style-aikakauden tavoitteena on tehdä hienoja juttuja vuoristossa, uusia reittejä, kesällä ja talvella, suksilla ja liitovarjolla sekä vuorikiipeillä meren rannasta koko matka vuoren huipulle. Vuorikiipeilyn tulevan Mountain Sport-aikakauden tavoitteena on aika ja nopeusennätykset.

Vuorikiipeilijät kiipeävät koko ajan nopeammin ja tekevät upeita vuoristovideoita, joka antaa suunnan vuorikiipeilyn Future Style -tyylille. Nopein tapa vuorikiipeilyn jälkeen palata vuoren huipulta alas on käyttää liitovarjoa. Kevyimmät liitovarjot painavat vain 1000 grammaa, ja valjaat päälle, joten voit vuorikiipeillä huipulle ja liitää alas laaksoon. Se on nopea tapa palata Alppi-kylään tai Himalajan perusleiriin, joka tarjoaa paljon mahdollisuuksia yhteistyökumppaneille, vuoristovideokuvaamiseen ja sosiaalisen median näkyvyyteen lyhytvideoina.

Vuorikiipeillen ylös ja varjolla liitäen alas

Climb and Fly – jota kutsun tulevaisuuden alppinismiksi, on haastavaa, koska on opittava paljon uusia taitoja vuorikiipeilyn lisäksi. Alppiympäristö vaatii useita erilaisia ​​taitoja ja pitkää kokemusta, jotta voi liikkua vuorilla kevyesti ja nopeasti yhden yön yli. Vuorikiipeilyn lisäksi on opittava lentämään taivaalla. Liitovarjoilussa vuorilla on opittava 3 – 5 vaikeaa taitoa. Aluksi kiipeäminen painavamman liitovarjon kanssa on raskasta Alpeilla. Toinen ja ehkä suurin haaste liitovarjoilussa on lentoonlähtö vuoren huipulta. Myrskyinen sää, lyhyt juoksumatka vuoren rinteellä, vuorikiipeilyvarusteiden tuoma lisäpaino ja lennon alku on varmasti erittäin vaikeaa. Kolmas haaste, varsinkin talvella ja Himalajalla, on liitovarjon ohjaaminen jättikokoisilla 8000 metrin talvirukkasilla. Liitovarjoilussa talviolosuhteissa ohjaaminen on vaikeaa ja sormet voivat jäätyä. Onneksi nykyään on olemassa sähköiset varpaiden ja sormien lämmittimet, mutta kaikki pitää kantaa ylös vuorelle. Neljäs suuri haaste liitovarjoilussa on löytää sopiva, riittävän tasainen laskeutumispaikka vuoristossa. Vuoristossa tuuliolosuhteet muuttuvat jatkuvasti ja vuorelle ylös lähtiessä ei tiedä millainen lentosää on alas tullessa. Taivaalla saattaa olla paljon pilviä ja huono näkyvyys tai liian tuulinen sää. Tarvittaessa lento pitää perua ja vuorikiipeillä alas, joka kestää kauemmin, vaatii lisää energiaa, ja mahdollisesti teltan ja muita varusteita. Toisin sanoen liitovarjoilu saattaa olla mahdollista vain Fast and Light -vuorikiipeilytyylillä, joka sisältää enemmän mahdollisuuksia ja riskejä.

Copyright Jussi Haikka 2023